U Bijelom Polju do kraja godine 300 novih radnih mjesta

Bez autora
Apr 07 2016

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, ambasadorka UAE u Crnoj Gori i predsjednik Opštine Bijelo Polje danas su sa vlasnikom kompanije „Milk-raft“ Draganom Burićem označili početak druge završne faze izgradnje fabrike za proizvodnju i preradu mlijeka u Pavinom Polju, čija izgradnja će premašiti 20 miliona eura. Odavno se čekalo na jednu tako vrijednu investiciju koja će, uz postojeće dvije koje se takođe realizuju u bjelopoljskoj opštini, do kraja godine omogućiti trista novih radnih mjesta. Fabrika u Pavinom Polju je rezultat nastojanja Vlade Crne Gore i Opštine da se stvore infrastrukturni i drugi uslovi za investitore. Investitor iz Paname je prepoznao takav ambijent i odlučio da uloži značajna sredstva koja će omogućiti razvoj ovog kraja Crne Gore.

U Bijelom Polju do kraja godine 300 novih radnih mjestaMinistar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović, ambasadorka UAE u Crnoj Gori Hafsu Al Ulamu i predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić danas su sa vlasnikom kompanije „Milk-raft“ Draganom Burićem označili početak druge završne faze izgradnje fabrike za proizvodnju i preradu mlijeka u Pavinom Polju, čija izgradnja će premašiti 20 miliona eura.

Kako je Žurić istakao, odavno se čekalo na jednu tako vrijednu investiciju koja će, uz postojeće dvije koje se takođe realizuju u bjelopoljskoj opštini, do kraja godine omogućiti trista novih radnih mjesta.

„Fabrika u Pavinom Polju je rezultat nastojanja Vlade Crne Gore i Opštine da se stvore infrastrukturni i drugi uslovi za investitore. Investitor iz Paname je prepoznao  takav ambijent i odlučio da uloži značajna sredstva koja će omogućiti razvoj ovog kraja Crne Gore. Zato ne čudi što samo u ovoj godini niču tri fabrike koje će obezbijediti trista novih radnih mjesta sa mogućnošću kooperativne saradnje. To je ujedno i najznačajnij efekat koji lokalna uprava očekuje od proglašenja biznis zona“ , kazao je Žurić.

Predsjednik Bijelog Polja istakao je značaj postojanja stranih investitora, posebno kompanije „Milk-raft“, koja je otkupila i udružila značajne posjede na kojima se već nalaze savremeni štalski kapaciteti u kojima će biti smješteno oko 500 muznih krava .

"Početak izgradnje posljednje faze fabrike ohrabruje pogotovo što su rokovi za njen završetak relativno kratki, tako da ćemo do kraja godine imati u njoj već početak proizvodnje. Plasman proizvoda,  prema najavama investitora, biće obezbijeđen na stranim tržištima čime će se i na ovaj način promovisati sjever države", istakao je Žurić.

Vlasnik kompanije Dragan Burić najavio je završetak fabrike do kraja godine.

„Očekujemo da do kraja godine započnemo proizvodnju. Iz fabrike će izaći proizvodi s kojima će se ponositi i Pavino Polje i Crna Gora. Očekujemo da posao u fabrici, čiji će kapacitet bit 60 tona, nađe 150 osoba“,  istakao je.

Ambasadorka UAE u Crnoj Gori  Hafsu Al Ulamu označila je fabriku u Pavinom Polju kao centar za otkup i preradu mlijeka u Crnoj Gori. Ona je u odnosu na raniju posjetu uočila značajne pomake u realizaciji ovog razvojnog projekta.

„Drago mi je da je Abu- dabi fond prepoznao važnost projekta, te što je sa povoljnom kreditnom linijom od tri miliona eura postao  partner u njegovoj realizaciji. Projekat ima razvojni karakter i od velikog je znaćaja za sjever države“, istakla je ona.

Ministar pojoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović izrazio je posebnu zahvalnost predsjedniku Opštine Aleksandru Žuriću zbog njegovog kontinuiteta u podršci  investitorima, pogotovo onim u oblasti poljoprivrede,  koji su sve prisutniji. Zasluge za realizaciju projekata od značaja u toj opštini pripadaju i partnerima iz Abu Dabija kao i investitoru iz Paname Draganu Buriću.

Ivanović je ponovo pozvao na ozbiljniji pristup radu koji mora biti izraženiji i ozbiljniji jer samo na taj način možemo svi skupa živjeti bolje.

"Vrijeme je da  rad pobijedi nerad. Upravo zbog tog drugog sredstva iz Abu-dabi fonda koristimo sa otprilike dvije godine zakašnjenja. Da nije bilo toga sada bi se naši proizvodi već nalazili na inostranom tržištu a ovdje bi imali veliki broj uposlenih", rekao je ministar..

Ivanović je zakazao do kraja godine još jedno okupljanje u Pavinom Polju kada bi trebalo da se označi početak proizvodnje proizvoda od milijeka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik